Selasa, 21 Jun 2016

RAMADHAN KAREEM 2016 (1437 HIJRAH)

أسلام عليكم 



~ Masuk hari ke 16 Ramadhan dah berlalu.. masih lagi belum upgrade IMAN seperti yang dirancangkan pada tahun ini.

~Dugaan datang silih berganti, tetapi Allah tetap hadirkan hati yang tabah untuk mengharungi kehidupan yang ingin dijalani.

~Dugaan kali ini berbentuk rahmat dalam kesakitan. Anak pula ditimpa HFMD. Allahu.. sepatutnya satu keluarga kena "isolated" tapi, yalah.. tuntutan kerja itu yang lebih penting daripada virus. Biarlah virus melanda.. Muhammad Khalik Hakimi yang terkena. Precautions untuk Muhammad Khalid Hafizi. Doakan kesejahteraan. Guru pun manusia.



~YAng penting, do not make any direct contact dengan sesiapa yang tidak berkaitan. Guru-guru lain pun ada anak kecil. So hindari berada dekat. Banyakkan membaca al-Quran. Insya Allah.

~ Banyak pekara yang menjengkelkan aku dalam beberapa bulan ini berlaku di sekolah. Tapi, tutuplah aib tu. Biarkan ia berlalu. Let go by go. Orang tak mahu kita, kita angkat kakilah.

~Ramadan Kareem.. masih lagi tidak boleh menumpukan kepada ibadah khusus seperti orang soleh yang lain. Macam kekurangan iman yang menyebabkan segalanya berat dilaksanakan. 14 days to go Muhammad Khawar Hezazy.. kalau tak usaha, pasti kerugian.


~Salam ramadan 2016 (1437 H) untuk semua umat Islam...

RAMADAN DUA ZAMAN, SATU NASIB TAK SERUPA, PELUANGNYA SAMA. NASIB NYA BERBEZA.

Anda pasti mahu membaca ini

Related Posts with Thumbnails